Kelemen István kvíz

Gratulálunk a helyes megfejtőknek!:

Kis Krisztina

Hartyányi Eszter

Horváth Tímea

Lógó-Molnár Sára és Lógó-Molnár Anna

Illés Máté

Varga Írisz

Peller Tamara

Minden megfejtőnek köszönjük a munkáját!

 

 

Beküldési határidő: 2015. június 22.

Egy nem annyira rendhagyó önéletrajz

Magyarország mediterrán déli részén, Baján születtem 1957-ben. Tehetségemre hamar fény derült, így hát csatlakoztam a halfogyasztás egészséges élettani hatását reklámozó bajai halászlét főzők széles táborához.

Kedvencem a halászlé (az ország minden tájáról), a fokhagymás sült csuka, törpeharcsa, süllő és kecsege, a harcsapörkölt és angolnapörkölt túrós csuszával és pörccel, ezenkívül szívesen fogyasztok halat hallal, hogy a halról ne is beszéljek. (A jegyem egyébként Rák.)

Első karikatúráim - 1977 tájékán - a Nimród, a Magyar Ifjúság és természetesen a Magyar Horgász lapokban jelentek meg. A kitartó szerkesztőségi beetetések eredményeként a Ludas Matyitól a Bányamunkásig, a Pajtástól a Kertészet Szőlészetig, a Galaktikától a HVG-ig volt lehetőségem rendszeresen megjelenni. (Egy-két pályázaton is nyertem, de nem vagyok igazán pályázó és kiállító típus.)

Fontos tájjellegű halételek receptjeinek megszerzése mellett (a kor követelményeinek megfelelve) tagságot nyertem a Művészeti Alapnál, a Képzőművészeti Szövetségnél, a Fiatal Iparművészek Stúdiójánál, no és a MÚOSZ-nál is.

Az Iparművészeti Főiskolán 1989-ben végeztem, animációs film és videó tervező szakon. Robinsonád című rajzfilmem bejárta a fél országot, majd nem sokkal később a másik felét is.

Az első könyvillusztrálási felkérést a Móra kiadótól kaptam. Főleg ifjúsági regények, vidám zsebkönyvek szatirikus regények hasábjain érzem magam otthon. Az első komoly visszhangokat, Nívó díjat és a Szép Magyar Könyvek díját az Európa Könyvkiadónál megjelent munkáimért kaptam. A szegedi Szukits Könyvkiadótól kapott feladatok pedig a kényeztetés kategóriájába sorolhatók. Jelenleg kb. 80 önálló kötetet jegyzek.

A hétvégi bográcsrázogatáson kívül, a vidéki élet felpezsdítésére különböző újságok szerkesztésével és kiadásával is foglalkozom. A Nagy Betűs Életet kihívásait négy nagyszerű gyermekkel (Krisztinával, Balázzsal, Pannival és Orsival) és egy még nagyszerűbb „kis gyógyszerész feleséggel” (Natival) igyekszem eredményesen és sikeresen leküzdeni.

Éljenek a halak! (Ami - hát - elég hülyén hangzik…)

Programnaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28