Rumini kvíz

 

 

 

Köszönjük a megfejtéseket!

Könyvutalványt nyertek:

Lógó-Molnár Sára

Sárdi Milán János

Miklós Marcell Nimród

Boza Marcell

Mészáros Máté

Jakab Vince

Akkermann Dániel


Kovacsevics Anikó

Jármai Roland

Bori Kristóf

 

 

 

Hallottatok már Pelevárról? Egy távoli sziget fővárosa. Ott található a világ legnagyobbkikötője és a híres bazár. Sehol máshol nem lehet zsugorító meg növesztő port kapni; csak itt árulják a híres látóüveget, amivel a falon is át lehet látni; de van még örökké világító mécses, láthatatlanná tevő kalap,

 

soha ki nem fogyó gyümölcskosár, a régipajzsokról, késekről, fegyverekről, kincses ládákról és csodakenőcsökről nem is beszélve.A Szélkirálynő nevű hajó éppen Pelevárba tart, fedélzetén Egérország legkiválóbb matrózaival,Negróval, a szigorú fedélzetmesterrel, Ajtonnyal, a hajószakáccsal, a nagy tudású Cincogidoktorral, és két mindenre elszánt hajósinassal, Ruminivel és Balikóval. 

 

Az út hosszú és veszedelmes, és hogy a baj még nagyobb legyen: a viharos szél a félelmetes hírű Ragacs-tengerre sodorja a Szélkirálynőt. Először vad tengeri szörny támad rájuk, majd a megrongálódott hajóval ismeretlen, a térképen sem jelzett szigeten kényszerülnek kikötni. Mi történik, ha a szigetlakók ellenségnek hiszik őket? Hogy tudnak átkelni a rettegett Sárkány-szoroson? Mit rejt a lakatlan sziget, ahol vízért szállnak partra? És hová tűnt Rumini?

Pelevár közelében kalózok portyáznak, a pele király udvarmestere cselszövésre készül, a bazár titkos, föld alatti járataiban rabszolga-kereskedők ütöttek tanyát. A Szélkirálynő egyik veszélyből a másikba sodródik, és Ruminit még mindig nem találják. Pedig Rumini időközben nagy titokra bukkant, később pedig hatalmas bajba került. Naftalin Rufus, az öreg mókusmágus talán segíthet megtalálni, de varázslata sok pénzbe kerül. Rumini barátainak pedig nincs egy árva vasuk sem. Ehelyett azonban van sok eszük, bátorságuk és jókedvük, és mivel Rumini sem tétlenkedik, a végén minden titokra fény derül. De vajon lesz-e pénzük, hogy még a bazárban is vásároljanak?

Pozsonyi Pagony Kft, 2006.

A könyv Interneten is megrendelhető itt! Meg is nézhet pár mintaoldalt a Pagony webáruházának "belelapozójában"!

forrás: http://www.bergjudit.hu/rumini/mesek_rumini.html

  Beküldési határidő: 2014. október 20.

 

Programnaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28